Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Yayın Politikası

Makaleler incelenmek üzere dergiye sorumlu yazar tarafından sunulur. Sunulan makalelerin başka bir yerde yayınlanmamış olması gerekir.

Sorumlu yazar, ilgili makaleyi “Telif Hakkı Devir Formu” ile beraber DERGİPARK sistemi üzerinden yüklemelidir. Telif Hakkı Devir Formu tüm yazarlar tarafından imzalanmış olmalıdır.

Yazarlar internette kişisel kullanıma açık iThenticate Plagiarism Detection yazılımı ile makalelerini dergiye müracaat öncesi intihale karşı kontrol etmek zorundadırlar. Kaynaklar kısmı hariç tutularak yapacakları taramada benzerlik %20'nin altında olmak zorundadır.

Yayınlanması amacı ile dergiye başvurulan makalenin Word formatı, Telif Hakkı Devir Formu ve iThenticate yazılımının vereceği raporu ercvet@gmail.com adresine e-posta ile göndermelidirler.

Dergiye sunulan makale, Dergi Sekreteryası tarafından yazım kuralları ve içerik açısından ön değerlendirmeye alınır. Dergide basılacak nitelikte bulunmayan makale yazara iade edilebilir.

Uygun bulunanlar ise bilimsel açıdan değerlendirilmek üzere konusunda uzman iki bilim hakemine kör olarak (maksimum 3 hafta süre için), istatistik hakemi ve İngilizce dil hakemine gönderilir. Hakem incelenmelerinden sonra basıma uygun olmayan makaleler yazara iade edilir. Hakem görüşleri doğrultusunda düzeltme yapılması istenen makaleler gerekli dokümanlarla yazara iletilir. Yazar gerekli düzeltmeleri en kısa sürede (maksimum 15 gün) tamamlayarak dergi e-posta adresine gönderir. Yayın kurulu nihai kararını vererek makaleyi uygun bulursa basım ünitesine gönderir. Basımına karar verilen ve matbaa provası için sorumlu yazara gönderilen eserde, maddi hatalar düzeltilir, bilimsel olarak ekleme veya çıkartma yapılamaz. Bir sorumlu yazarın derginin aynı sayısında ilk isim olarak bir eseri basılabilir. Yayınlanan makalelerin tüm sorumluluğu yazar(lar)ına aittir.